Kategória: Bejegyzés

xgoal mutató

Dánia a férfi kézilabda világ tetején

A dán férfi kézilabda válogatott egyeduralomra tört, ugyanis három egymást követő kézilabda világbajnokságon is döntőbe jutott és ott legyőzte az aktuális ellenfeleit. A sportág történetében, bár vannak már többszörös világbajnokok, de ilyen még nem fordult elő, hogy egy nemzeti válogatott egymást követően háromszor is a magasba emelje a világbajnoki trófeát. 2019-ben hazai pályán – Németországgal társrendezőként – Norvégiát győzték le magabiztosan a döntőben. 2 évvel később Egyiptom volt a házigazda, akik majdnem megakadályozták a menetelésüket. A negyeddöntőben a kétszeri hosszabbítást követően, csak büntetődobások után tudták legyőzni az afrikai csapatot. Ezt követően a döntőben egy szoros mérkőzésen 2 góllal múlták fel a svédeket a címvédésért. 2023-ban, a franciákat végig dominálva az aranyéremért zajló összecsapáson, begyűjtötték az egymást követő harmadik világbajnoki címüket a svéd-lengyel közös rendezésű világeseményen.

Read More »
lőtt és kapott gólok száma csapatonként (db) férfi nb 1 2022 2023

A férfi NB 1-es kézilabda csapatok és játékosok teljesítményének értékelése – 2022/2023-as bajnokság

A férfi NB 1-es kézilabda bajnokságban 26 forduló után ért véget az alapszakasz, amelyet a 2 győzelemig tartó bajnoki döntő követ. A két legjobban teljesítő csapat játszhat a bajnoki címért. Ez az elmúlt évekhez hasonlóan a OTP Bank – PICK Szeged és Telekom Veszprém. Nem sikerült kiharcolnia a bennmaradást a Budai Farkasok – Rév és a HÉP-Cegléd csapatának. Ebben a bejegyzésben az alapszakasz eredményeivel foglalkozunk.

Read More »
kapura tartó lövések és védések száma csapatok (db) férfi nb 1 2022 2023

A kapusok teljesítménye a férfi kézilabda NB 1-ben – 2022/2023-as bajnokság

A 2022/2023-as bajnokság alapszakaszában (182 mérkőzés – 26 forduló) az élvonalbeli 14 férfi csapatban összesen 43 kapus lépett pályára. Ez csapatonként átalában 3 kapust jelentett (3,1 kapus/csapat). A legtöbb hálóőr a Budai Farkasok, Budakalász és Tatabánya színeiben szerepelt a parketten (4), míg a legkevesebb a dabasi együttesnél. Ők 2 kapus szerepeltetésével játszották le a bajnokságot.

Read More »